Crystals.....Healing properties....

         Crystals
αβαλον (Abalone) – Σχετίζεται με τη θεραπεία, τη γαλήνη, την ηρεμία, την ευγένεια και την τιμιότητα. Ενδυναμώνει τον μυικό ιστό, ιδιαίτερα γύρω από την καρδιά.
Αβεντουρίνη (Aventurine) - Συναντάται σε πολλά χρώματα όπως παρακάτω:
Η πράσινη αβεντουρίνη φέρνει τύχη και επαγγελματική επιτυχία και χρησιμοποιείται σε ξόρκια για χρήματα. Είναι πέτρα που επιταχύνει τη θεραπεία και ιδιαίτερα των μυικών ιστών και του αίματος. Αυξάνει την αντίληψη και φέρνει ηρεμία.
Η κόκκινη/μωβ αβεντουρίνη αυξάνει το κουράγιο και δίνει ενέργεια στο σώμα.
Η μπλε αβεντουρίνη μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα, μειώνει τον πόνο όταν την κρατάμε στο χέρι μας, μας βοηθά να συγκεντρωθούμε, να λύσουμε προβλήματα και να πάρουμε αποφάσεις.
Η πορτοκαλί αβεντουρίνη βοηθά στην αναζωογόνηση, στη γέννα των παιδιών, ηρεμεί το νου και τα συναισθήματα, αναδεικνύει την προσωπική μας δύναμη και μας βοηθά να πάρουμε αποφάσεις πάνω σε πνευματικά θέματα.
Η ασημένια αβεντουρίνη αυξάνει την μαγική δύναμη και τα συναισθήματα και μας συντονίζει με την ενέργεια την Σελήνης.
Η ροδακινί αβεντουρίνη φέρνει καλή τύχη, αυξάνει την πίστη στον εαυτό μας και στην προσωπική μας δύναμη και φέρνει επιτυχία.
Η μαύρη αβεντουρίνη βοηθά στη γείωση και όταν θέλουμε να περνάμε απαρατήρητοι.
Αζουρίτης (Azurite) - Μια σκούρη μπλε πέτρα που μπορεί να θεραπεύσει βαθιά συναισθηματικά τραύματα, σύγχυση, μπλοκαρίσματα και αρνητικότητα. Βοηθά στη χαλάρωση και στο να δεις τα πραγματικά προβλήματα, διεισδύει σε βαθιούς ψυχικούς φόβους και καθαρίζει το διανοητικό σώμα. Προωθεί την ψυχική μεταμόρφωση, τη διαίσθηση, τον οραματισμό και το άνοιγμα του τρίτου ματιού. Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα.
Αιματίτης (Hematite) - Μια βαριά, γυαλιστερή, ασημένια πέτρα ιδανική για γείωση και κεντράρισμα μέσα μας. Όταν τη φοράμε σαν κολιέ τραβά την αρρώστια έξω από το σώμα. Φέρνει συναισθηματική ηρεμία και διαύγεια, βοηθά στον συντονισμό με τις ενέργειες της γης και θεραπεύει τα νεύρα, τα σπασμένα οστά και την κυκλοφορία του αίματος. Η ασημένια επιφάνεια της που μοιάζει με καθρέφτη είναι καλή για μαντεία.
Αιματόπετρα (Bloodstone) - Σκουροπράσινη πέτρα με κόκκινα ή πορτοκαλιά σημάδια που αυξάνει την φυσική δύναμη, δίνει κουράγιο, βοηθά στο ξεπέρασμα της κατάθλιψης και της μελαγχολίας και, όταν τη φοράμε, λέγεται ότι αυξάνει το χρόνο της ζωής. Βοηθά στις επιχειρήσεις και σε νομικά θέματα και αυξάνει την αποτελεσματικότητα των ξορκιών. Δυναμώνει το πεπτικό σύστημα και είναι καταπληκτική στη θεραπεία του αίματος καθαρίζοντας το και βοηθώντας τη ροή του. Επίσης, διεγείρει την κουνταλίνη και ισορροπεί τα τσάκρας.
Ακουαμαρίνα (Aquamarine) - Ημιδιαφανές έως διαφανές γαλάζιο ή πράσινο της θάλασσας. Πέτρα θεαινών της θάλασσας καθαρίζει, εξαγνίζει και ηρεμεί συναισθηματικά προβλήματα. Φέρνει κουράγιο, χαρά, ευτυχία και αρμονία στο ζευγάρι. Διεγείρει το νου, την καθαρή σκέψη και φέρνει έμπνευση και ιδέες, κι αυτό την κάνει καλή για εξετάσεις. Βοηθά στην θεραπεία των ματιών, του λαιμού, του συκωτιού, του στομαχιού και των νεύρων, ανακουφίζει τον πονόδοντο και βελτιώνει την όραση.
Ακτινόλιθος (Actinolite) – Είναι πράσινος και σχετίζεται με την δημιουργική έκφραση, την εκτίμηση της ομορφιάς και τον αυθορμητισμό. Είναι μια εξαιρετική πέτρα για βελτίωση του οραματισμού και της διανοητικής φαντασίας.

Αλεξανδρίτης (Alexandrite) – Πράσινη μορφή του Χρυσοβήρυλλου. Ενθαρρύνει την αναγέννηση, την ανανέωση, την προστασία, τη χαρά, την συναισθηματική ωριμότητα και την κομψότητα. Βοηθά το νευρικό σύστημα, την σπλήνα, το πάγκρεας και τα αντρικά γεννητικά όργανα.
Αμαζονίτης (Amazonite) – Πράσινη ή μπλε-πράσινη-γκρίζα πέτρα, μερικές φορές με λευκά σημάδια, που έλκει τα χρήματα και την καλή τύχη. Μετατρέπει τη θλίψη σε δημιουργικότητα. Βοηθά τον μεταβολισμό και ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα.
Αμεγκρίν (Amegreen) - Συνδυασμός ανοιχτού μοβ αμέθυστου και απαλού πράσινου κουάρτζ. Μια πέτρα που έλκει δυνατά τα χρήματα, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις. Ηρεμεί, μαλακώνει φόβους και μειώνει το άγχος. Αυξάνει την “τύχη”.
Αμεθυστος-Amethyst – Μωβ πέτρα με κρυσταλλική δομή στην αρχική της μορφή. Απαραίτητη στη μαγεία, ηρεμεί τους φόβους και μειώνει το άγχος. Βοηθά να ξεπεράσουμε τους εθισμούς και τις εξαρτήσεις, στην αναζωογόνηση του σώματος, το ανοσοποιητικό σύστημα και τους ενδοκρινείς αδένες, ανακουφίζει από τον πόνο, την αρθρίτιδα, τη θλίψη, την σύγχυση, τις φοβίες και τους πονοκεφάλους. Ηρεμεί το νου και προάγει τη δραστηριότητα του δεξιού εγκεφάλου. Είναι η καλύτερη πέτρα για το διαλογισμό, αυξάνει τη διαίσθηση και βοηθά στην ανάκληση και κατανόηση των ονείρων και στην ανάπτυξη των ψυχικών ικανοτήτων.
Αμετρίνη (Ametrine) - Συνδυασμός ημιδιαφανούς μωβ αμέθυστου και χρυσής κιτρίνης – Απομακρύνει την αρνητικότητα και ηρεμεί το φόβο, το άγχος και τα ψυχικά τραύματα. Βοηθά στην ανάπτυξη της διαίσθησης και της διαύγειας, στο διαλογισμό και στην πρόσβαση σε “ανώτερη γνώση”. Είναι εξαιρετική για το αστρικό ταξίδι, την αύξηση της μαγικής ικανότητας και την εξισορρόπηση των θηλυκών και αρσενικών ενεργειών μέσα μας.
Απατίτης (Apatite) - Μπλε ημιδιαφανής πέτρα – Ηρεμεί, εμβαθύνει την αντίληψη και την κατανόηση και βοηθά στη δημιουργία βαθιάς κατάστασης διαλογισμού. Αντιπροσωπεύει το στοιχείο του Νερού και, αν είναι αρκετά διαφανής, μπορεί να χρησιμεύσει στην μαντεία. Ενδυναμώνει τους μυϊκούς ιστούς, βοηθά στην συνεργασία βασικών αυτόματων αντιδράσεων του σώματος, στο τραύλισμα και στην υπέρταση.
Ο κίτρινος ή κιτρινο-πράσινος απατίτης βοηθά τους αδένες της υπόφυσης και της επίφυσης, διεγείρει τη διανοητική δραστηριότητα και τη δημιουργικότητα, ανακουφίζει και δίνει αυτοεκτίμηση.
Απολίθωμα (Fossil) - Έρχεται από το παρελθόν για να βοηθήσει στην μνήμη και στην κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων. Φέρνει μεταμόρφωση και βοηθά στην ανάκληση των προηγούμενων ζωών και στη μετάβαση από μια πνευματική κατάσταση σε μια ανώτερη.
Απολιθωμένο Ξύλο (Petrified Wood) - Αντιπροσωπεύει τη Θεά και το Θεό. Προβάλει τη δύναμη του μεγάλου πνεύματος και δίνει μακροβιότητα. Πολύ καλό για προστασία και εργασία στην αποκάλυψη προηγούμενων ζωών.
Αχάτης (Agate) – Ανήκει στην οικογένεια του Χαλκηδονίου, βγαίνει σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και είναι συχνά διαποίκιλτος και ριγωτός. Σταθεροποιεί, δίνει κουράγιο και γειώνει. Βοηθάει στην αποδοχή των άλλων και ηρεμεί τα συναισθήματα. Θεωρείται πολύ δυνατή πέτρα για προστασία και ιδιαίτερα των παιδιών. Βοηθά στη θεραπεία και ιδιαίτερα στις διαταραχές του αίματος, του δέρματος και των εντέρων.
Αχάτης Δέντρο (Tree Agate) - Λευκή πέτρα με πράσινα σαν βρύα σχέδια που χρησιμοποιείται για καθαρισμό και εξαγνισμό. Έλκει τα χρήματα και την επιτυχία με έναν ήπιο τρόπο. Βοηθά στην εξισορρόπηση ενεργειών και στην κηπουρική, καθώς συνδέεται άμεσα με τη φύση.
Αχάτης Δέρμα της Λεοπάρδαλης (Leopard Skin Agate) - Πέτρα σε χρώμα ανοιχτό κιτρινοκαφέ με σκουρές καφέ ή μαύρες βούλες. Είναι πολύ προστατευτική πέτρα ενάντια στη βλαπτική μαγεία και στην κατάληψη από πνεύματα. Αυξάνει το κουράγιο και τη δύναμη, ενώ χρησιμοποιείται και στη δημιουργία επαφής με βοηθητικά πνεύματα με μορφή ζώων.
Αχάτης Πρασινοκίτρινος (Green Moss Agate) - Ημιδιαφανής πέτρα με πράσινα σημάδια στο χρώμα των βρύων. Μια πέτρα που έλκει νέους φίλους, χρήματα, ευτυχία και μακροζωία. Λέγεται ότι σε οδηγεί σε κρυμμένους θησαυρούς, ενώ βοηθά στην κηπουρική από όπου και η ονομασία “φυλαχτό του κηπουρού”. Βοηθά στην ανάκαμψη από εξάντληση και σε προβλήματα λαιμού και πλάτης.
Αχάτης Μπλε Δαντελωτός (Blue Lace Agate) - Γαλάζιος ως απαλό βιολετί με λευκά σχέδια φοριέται για ειρήνη και ευτυχία. Πολύ καλός για να μειώνει τους οικογενειακούς καυγάδες και το άγχος. Προάγει την φροντίδα και την ευγένεια. Βοηθά το νευρικό σύστημα, τις μολύνσεις, το θυρεοειδή και τον πυρετό. Επίσης, βοηθά στο άνοιγμα του τσάκρα του λαιμού, στην ελεύθερη έκφραση και στην επικοινωνία.
Βαρίτης (Barite) - Συνήθως σε ροδακινί και μαύρο χρώμα, βοηθά στην απομάκρυνση των εμποδίων στη ζωή, διατηρεί την ενέργεια στο σώμα και έτσι βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα ή μειώνει το υπερβολικό άγχος λόγω του ότι εξισορροπεί την ενεργειακή ροή. Ξεκαθαρίζει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και απελευθερώνει επώδυνες μνήμες και μνήμες από προηγούμενες ζωές.
Ο καφέ βαρίτης βοηθά στη θεραπεία της ουροδόχου κύστης και του τυφλού εντέρου, μας συνδέει με τις θεραπευτικές ενέργειες της γης και ανακουφίζει το φόβο και τη νευρικότητα.
Ο πράσινος βαρίτης βοηθά στην αναγέννηση, τον καθαρισμό της αύρας και την εξισορρόπηση.
Βήρυλλος (Beryl) - Υπάρχει σε διάφορα χρώματα αλλά είναι συνήθως διάφανος ή με σύννεφα. Αναπτύσσει τον ψυχισμό, βοηθά στην αντιμετώπιση αντιπάλων και εναντίον των κουτσομπολιών και ανταλλάσσεται μεταξύ εραστών σαν δείγμα αγάπης. Μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση χαμένων αντικειμένων, όπου τον κρατάμε στο χέρι και τα οραματιζόμαστε.
Γκαρνέτ (Garnet) - Πέτρα σε χρώμα βαθύ κόκκινο/μοβ που βοηθά στην προστασία, ιδιαίτερα τη νύχτα, δημιουργώντας ένα όριο φορτισμένων δονήσεων που απωθούν τις αρνητικές ενέργειες. Δίνει επιπλέον ενέργεια στις τελετές και αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή του σώματος.
Το πράσινο γκαρνέτ θεραπεύει τα μάτια και τον εμετό και φέρνει γονιμότητα. Απομακρύνει την αρνητικότητα και την πικρία και βοηθά στην συνεργασία.
Το ροζ ως κόκκινο γκαρνέτ έλκει την αγάπη, τη δέσμευση, τη διάρκεια και την πίστη στις σχέσεις. Όπως και το πράσινο θεραπεύει τα μάτια και τον εμετό, αλλά επίσης δυναμώνει το αίμα, θεραπεύει την αναιμία, προβλήματα του κυκλοφοριακού συστήματος και προστατεύει από τις μολύνσεις και τις ασθένειες του δέρματος. Φέρνει αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση, μεγαλώνει το κουράγιο και την αποφασιστικότητα και βοηθάει στην εργασία με τα όνειρα και στην ανάκληση προηγούμενων ζωών. Ευθυγραμμίζει τα σώματά μας μεταξύ τους, την κουνταλίνη και ισορροπεί τις ενέργειες.
Διαμάντι (Diamond) - Καθαρίζει το σώμα, απομακρύνει μπλοκαρίσματα και συναισθηματική αρνητικότητα, δίνει διάρκεια, σταθερότητα, καθαρότητα, πίστη, θέληση και κουράγιο. Προσελκύει την αφθονία. Είναι μεγάλος πνευματικός θεραπευτής και επιδιορθώνει την αύρα. Μας συνδέει με ανώτερα επίπεδα και επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη.
Διοπτάσιος (Dioptase) - Βοηθά στη θεραπεία της ημικρανίας και στην αναγέννηση των κυττάρων. Ανακουφίζει το διανοητικό άγχος, μας βοηθά να συγχωρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να αγκαλιάσουμε το σύνολο του εαυτού μας. Ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς και μας συντονίζει με τον ανώτερο εαυτό μας. Βοηθά στην συναισθηματική έκφραση, στην αυτοεκτίμηση και όσους φοβούνται να αγαπήσουν ξανά μετά από απώλεια. Θεραπεύει την καρδιά και βοηθά στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης.
Διοψίδιος (Diopside) - Ο διοψίδιος – μαύρο αστέρι κυβερνά τα πόδια, βοηθά στη επίλυση προβλημάτων της παιδικής ηλικίας και στη σχέση μας με το εσωτερικό παιδί μας, καθώς και στην ανάρρωση μετά από κακομεταχείριση. Βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στο καθάρισμα του νου. Βοηθά στην βαθιά πνευματική εργασία καθώς και στην μαντεία. Ο πράσινος διοψίδιος βοηθά στη θεραπεία της καρδιάς και όσους έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες στη ζωή τους. Επίσης στην εργασία με τις προηγούμενες ζωές.
Δολομίτης (Dolomite) - Βοηθά όσους δεν είναι επιτήδειοι και έχουν έναν έντονο φόβο ότι θα αποτύχουν στη ζωή τους.
Ζαφείρι (Sapphire) - Δίνει χαρά, προστασία και διανοητική υγεία, βοηθά με προβλήματα των ματιών και δυναμώνει την καρδιά. Μας συνδέει με το Όλον.
Ήλιου, Πέτρα του (Sunstone) - Χρυσός/χαλκός με λάμψεις όπως της φεγγαρόπετρας που έρχεται από την Ινδία. Αυξάνει την σεξουαλική ενέργεια και προκαλεί σεξουαλική διέγερση. Αυξάνει την ενέργεια του φυσικού σώματος κατά τη διάρκεια ασθένειας. Δυναμώνει την ενέργεια των θεραπευτικών βοτάνων όταν τοποθετείται μαζί τους. Πολύ προστατευτική.
Θειάφι (Sulfur) - Το λαμπερό κίτρινο εύθραυστο θειάφι είναι εξαιρετικό για προστασία, καθαρισμό και θεραπεία. Για θεραπεία τοποθετούμε λίγο σε μια κόκκινη σακουλίτσα και τη φοράμε γύρω από το λαιμό. Το τοποθετούμε γύρω από το σπίτι ή στο βωμό για κάθε είδους προστασία. Επίσης το καίμε σαν θυμίαμα για τον ίδιο λόγο.
Ιάσπις (Jasper) - Αν και περισσότερο γνωστός είναι ο πράσινος Ιάσπις, υπάρχει και σε άλλα χρώματα που του προσδίδουν διαφορετικές ιδιότητες. Γενικά, είναι μια πέτρα που προστατεύει και ευθυγραμμίζει τα τσάκρας και μας βοηθά να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας προς τα έξω. Προλαβαίνει πόνους του πεπτικού συστήματος και προάγει μια γενική καλή φυσική κατάσταση.
Ο πράσινος ιάσπις είναι δεκτική πέτρα με θεραπευτικές ιδιότητες ιδιαίτερα για τα μάτια, τα νεφρά και το στομάχι. Φοριέται για να προλαμβάνει τις ημικρανίες, αλλά επίσης χρησιμοποιείται για την ευημερία, την τύχη, τη γονιμότητα και την κηπουρική. Βοηθά στην εκφραστικότητα και σχετίζεται με το τσάκρα της καρδιάς.
Ο κίτρινος ιάσπις ηρεμεί την αίσθηση συναισθηματικής αδυναμίας, βοηθά στις νευρώσεις του στομάχου, το έλκος και τη δυσπεψία και συνδέεται με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Αυξάνει τις ικανότητες οραματισμού και επικοινωνίας και είναι καλή πέτρα για συγγραφείς και ομιλητές.
Ο κόκκινος ιάσπις καταλαγιάζει τα συναισθήματα και βοηθά στους εμμηνορροϊκούς πόνους, στον προστάτη, το αίμα και την ουροδόχο κύστη. Δίνει ομορφιά και μαλακώνει τους πόνους της γέννας. Χρησιμοποιείται για αμυντική μαγεία και φέρνει τύχη.
Ο ιάσπις ουράνιο τόξο εναρμονίζει και καθαρίζει τα τσάκρας χαμηλότερα του ηλιακού πλέγματος.
Ο ιάσπις Irai από τη Βραζιλία είναι μια θεραπευτική πέτρα που μας βοηθά στον έλεγχο των συναισθημάτων και στην σταθεροποίηση, καθώς και στην προστασία από την αρνητικότητα.
Ο ιάσπις εικόνα βοηθά στο ξεκαθάρισμα του παρόντος και του παρελθόντος οδηγώντας στην κατανόηση, στην επίλυση προβλημάτων και στον δημιουργικό οραματισμό.
Ιολίτης (Iolite) Ζαφείρι του Νερού - Μια μπλε μοβ σκούρα πέτρα που βοηθά στην εργασία με το τσάκρα του τρίτου ματιού. Βοηθά στο άνοιγμα και στην ανάπτυξη των ψυχικών ικανοτήτων, ενθαρρύνει την ψυχική εξερεύνηση και την περιέργεια και καθοδηγεί στην ψυχική ανάπτυξη. Δυναμώνει το φυσικό σώμα και φέρνει την άνευ όρων αγάπη.
Καρνέλιο (Carnelian) - Το κίτρινο καρνέλιο φέρνει χαρά και αισιοδοξία και εξευγενισμένες δονήσεις. Το πορτοκαλί καρνέλιο διεγείρει τη βαθιά αγάπη, προειδοποιεί, δίνει χαρά, θεραπεύει και ισορροπεί το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, καθαρίζει το αίμα και τα νεφρά, βοηθά τους ρευματισμούς, την αρθρίτιδα και την νευραλγία, καθώς και το μάτωμα της μύτης. Βοηθά στο καθάρισμα του νου, στην συγκέντρωση των σκέψεων και στην εξερεύνηση των προηγούμενων ζωών μας και μας συνδέει με τη γη. Γενικά, το καρνέλιο είναι μια πέτρα που δίνει κουράγιο, ιδιαίτερα σε ντροπαλά άτομα, και αυτοπεποίθηση, όπως και αναπτύσσει την σεξουαλική επιθυμία ανάμεσα στα ζευγάρια.
Κεχριμπάρι (Amber) – Απολιθωμένος χυμός πεύκου. Το χρώμα του είναι χρυσό ή κεχριμπαρί. Έλκει την ρομαντική αγάπη και διεγείρει την ευχαρίστηση, προστατεύει από την αρνητική μαγεία που κατευθύνεται προς το μέρος σου. Βοηθά στη θεραπεία μολύνσεων του λαιμού, της βρογχίτιδας, του άσθματος και των ρευματισμών, στον πόνο στα αυτιά και σε προβλήματα στην ουροδόχο κύστη. Απορροφά τις τοξίνες του περιβάλλοντος και γι' αυτό χρειάζεται συχνό καθαρισμό. Απομακρύνει την κατάθλιψη και τις τάσεις για αυτοκτονία. Βοηθά στο στήσιμο και στο σπάσιμο ξορκιών.
Κιτρίνη (Citrine) - Διάφανη πορτοκαλιά πέτρα με λίγο καθαρό κουάρτζ σταματά τους εφιάλτες και βοηθά στον καλό ύπνο όταν τη φοράμε. Φέρνει καλή τύχη, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και την ψυχική επαγρύπνηση. Βοηθά στον έλεγχο των συναισθημάτων και στη διάλυση των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Καθαρίζει την αύρα, προάγει τα όνειρα και ενεργοποιεί τις διανοητικές ικανότητες και την επικοινωνία. Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αναγέννηση των ιστών, ανακουφίζει τοξικές καταστάσεις στο ενδοκρινές και στο πεπτικό σύστημα, το διαβήτη, τα νεφρά, την καρδιά, την αποτοξίνωση. Ελαχιστοποιεί τα βλαβερά αποτελέσματα της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών.
Κοράλι (Coral) – Το λευκό κοράλι είναι καλό για προστασία από ψυχικές επιθέσεις, διαίσθηση, αναγνώριση του Εαυτού μας, διανοητική υγεία, κρίση και σοφία. Επίσης βοηθά στη θεραπεία από την αναιμία, προβλήματα της κύστης, κολικούς και τον κοκίτη. Το κόκκινο κοράλι βοηθά στη θεραπεία της παράλυσης και στην χώνευση, ηρεμεί το φόβο, μας φέρνει σε αρμονία με τη φύση και μας δίνει αντικειμενικότητα και καθαρή σκέψη. Γενικότερα, το κοράλι είναι μια εξαιρετική αντιπροσώπευση του στοιχείου του “πνεύματος” ή ακάσα στο βωμό. Τοποθετείται στους τάφους για προστασία.
Κουάρτζ (Quartz) - Η πέτρα για όλες τις δουλειές. Αν μπορούμε να έχουμε μόνο μια πέτρα, τότε αυτή είναι η καλύτερη υποψήφια για τη θέση. Αν και όταν λέμε κουάρτζ συνήθως εννοούμε το καθαρό κουάρτζ, υπάρχει σε πολλά χρώματα και εντατικοποιεί τις ιδιότητες του χρώματός της.
Καθαρό κουάρτζ (Clear Quartz)– Είναι μια διάφανη πέτρα που μπορείς να δεις μέσα της. Λέγεται και κρύσταλ κουάρτζ (Crystal Quartz) και έχει την ικανότητα να προγραμματίζεται με τις ιδιότητες ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ώστε να την αντικαθιστά ή ακόμα να προγραμματιστεί με οποιονδήποτε σκοπό μας ενδιαφέρει για να τον πραγματοποιήσει. Στην πραγματικότητα είναι αποθηκευτικός χώρος μνήμης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση τεραστίων ποσοτήτων δεδομένων. Είναι ένας γενικός ενισχυτής της μαγικής δύναμης. Ενισχύει την ανάπτυξη των ψυχικών ικανοτήτων, καθώς και στο στήσιμο του μαγικού κύκλου. Βοηθά σε όλα τα συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα, καθαρίζει και διεγείρει το νου, μειώνει τους πονοκεφάλους και τον πυρετό και ηρεμεί τον πονόδοντο. Βοηθά στην επαφή με τους πνευματικούς οδηγούς, το διαλογισμό και κάθε είδους πνευματική εργασία.
Πράσινο κουάρτζ ή Λοδολίτης (Green Quartz – Lodolite) – Ημιδιάφανο πράσινο κουάρτζ που έλκει τα χρήματα, την τύχη και την υγεία. Βοηθά στην μακροζωία και στην κηπουρική.
Ροζ κουάρτζ (Rose Quartz)– Απαλό έως βαθύ ροζ κουάρτζ. Η καλύτερη πέτρα για την αγάπη. Έλκει την αγάπη σαν τον μαγνήτη, ιδιαίτερα αν τη φοράμε σε σχήμα καρδιάς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει το τσάκρα της καρδιάς και φέρνει ειρήνη, ευτυχία και πίστη στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις. Φέρνει στην επιφάνεια συναισθηματικές πληγές για να θεραπευτούν και καθαρίζει τα αρνητικά συναισθήματα. Βοηθά στη θεραπεία των νεφρών, του κυκλοφοριακού, της γονιμότητας και των εσωτερικών τραυμάτων.
Κόκκινο κουάρτζ (Red Quartz) – Διαλύει αρνητικά συναισθήματα και δίνει ικανοποίηση, βοηθά στη γείωση της θεραπευτικής ενέργειας μέσα στο φυσικό σώμα, ηρεμεί τις αρνητικές σκέψεις και ευθυγραμμίζει τα τσάκρας.
Κόκκινο λαμπερό κουάρτζ (Rutilated Quartz) – Καθαρό ή συννεφιασμένο κουάρτζ με κόκκινες (όπως του αιματίτη), ασημένιες, χρυσές ή στο χρώμα του χαλκού βελόνες. Δίνει επιπλέον ενέργεια στα ξόρκια. Πολύ καλό για να καθαρίζει και να επεκτείνει την ενέργεια των τσάκρας. Αυξάνει όλη την ενέργεια σε ότι χρησιμοποιηθεί και κυριολεκτικά μεγενθύνει τη θετική ενέργεια. Διώχνει τα αρνητικά συναισθήματα και ανακουφίζει την κατάθλιψη. Βοηθά στην αναγέννηση του σώματος και του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας στο φυσικό σώμα. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, καθαρίζει το νου από την σύγχυση ώστε να επιτρέπει την συγκέντρωση και δίνει έμπνευση. Βοηθά στο να είναι ακριβή τα πνευματικά οράματα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και στη διαισθητική ερμηνεία στην μαντεία. Επίσης στο να ερχόμαστε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας.
Σμόκυ κουάρτζ (Smokey Quartz) – Ημιδιαφανές κουάρτζ που μοιάζει να είναι μαυρισμένο από καπνό έως σκούρο μαύρο. Πολύ καλή πέτρα για γείωση και κεντράρισμα. Βοηθά να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και άλλα αρνητικά συναισθήματα και ανεβάζει τη διάθεσή μας. Ισορροπεί την σεξουαλική ενέργεια και τις αντιθέσεις μέσα μας. Ηρεμεί το ερεθισμένο έντερο και τους πονοκεφάλους.
Κουάρτζ του χιονιού (Snow Quartz) – Καθαρό λευκό κουάρτζ που εντείνει την πνευματικότητα ενώ ηρεμεί και ισορροπεί το νου και τα συναισθήματα. Χρησιμοποιείται για καθαρισμό και σε μερικές περιπτώσεις για προστασία. Μπορεί να προγραμματιστεί με τις δυνάμεις οποιασδήποτε άλλης πέτρας.
Κουνζίτης (Kunzite) - Γενικά είναι μια πέτρα που βοηθά στις εξαρτήσεις, στο καρδιαγγειακό σύστημα και στην μανιοκατάθλιψη. Δίνει ισορροπία, αυτοεκτίμηση, ανεκτικότητα και αποδοχή των άλλων και του εαυτού μας. Βοηθά στην επαφή μας με εσωτερικές διαστάσεις και στο βαθύ διαλογισμό.
Ο ροζ κουνζίτης δίνει κέφι και ενθουσιασμό για τη ζωή, θεραπεύει αρνητικές σκέψεις και εικόνες και αναπτύσσει τη δημιουργικότητά μας.
Ο καθαρός κουνζίτης βοηθά στον συγχρονισμό της φυσικής δραστηριότητας, στη δημιουργικότητα και στην πνευματικότητα.
Ο πράσινος κουνζίτης (Hiddenite) θεραπεύει τον πόνο από την ρίζα του, βοηθά στην κατανόηση και διεγείρει τη διανόηση και τη διαίσθηση. Βοηθά στη σχέση μας με άλλους κόσμους.
Κρύσταλλοι Αφθονίας (Abundance Crystals) - Ένας καθαρός κρύσταλλος κουάρτζ με πολλούς μικρούς κρυστάλλους που μεγαλώνουν στη βάση του. Είναι ένας μητρικός προστατευτικός κρύσταλλος που δίνει φροντίδα, αγάπη, αφθονία, πληρότητα, επάρκεια, δημιουργικότητα, ευημερία, επιτυχία, καλή τύχη, ευλογίες και ανάπτυξη. Ενθαρρύνει τα όνειρά μας και τις επιθυμίες μας να αναπτυχθούμε.
Κυανίτης (Kyanite) - Μια μπλε πέτρα που φέρνει γαλήνη, βοηθά στον ύπνο, μεταβάλει τις αρνητικές σκέψεις καθαρίζοντας το νου και βοηθά στην επαφή μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας.
Λαμπραδορίτης (Labradorite) - Μια πολύ αγαπημένη μου πέτρα με αδιαφανές χρώμα που όταν το χτυπά το φως του ήλιου εμφανίζει λάμψεις ζωηρού πράσινου, μπλε, κόκκινου, κίτρινου, πορτοκαλί και χρυσού χρώματος. Χαλαρώνει τα νεύρα και φέρνει ισορροπία και σταθερότητα, βοηθά στη θεραπεία του εγκεφάλου, της επίφυσης, της υπόφυσης και των λεμφαγγείων. Καταπληκτικός για μαντεία και πρόσβαση στα ακασικά αρχεία, βοηθά στο ξύπνημα της κουνταλίνη και αντιπροσωπεύει την ενέργεια του νερού. Δίνει κουράγιο και επιτυχία στη ζωή, ενώ βοηθά στο να θυμόμαστε τα όνειρα. Ανάλογα με τα χρώματα που εκπέμπει στο φως του ήλιου έχει και σχετική επιρροή. Ο λαμπραδορίτης είναι συγγενής με την φεγγαρόπετρα και αντιπροσωπεύει την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, ενώ η φεγγαρόπετρα την φωτεινή. Βοηθά στην έκφραση του βαθύτερου υποσυνείδητου και στη δουλειά μαζί του, με τρόπο όμως που μπορεί να αντέξει το άτομο.
Λάπις Λαζούλι (Lapis Lazuli) - Σκούρη μπλε πέτρα, συχνά με ψήγματα πυριτίου, αγαπημένη των αρχαίων Αιγυπτίων που τη χρησιμοποιούσαν για την προστασία των παιδιών τους. Δίνει κουράγιο και πίστη, βοηθά στη μαντεία και έλκει την πνευματική αγάπη. Διώχνει την κατάθλιψη και προάγει την ειρήνη, καθαρίζει και βοηθά στη δημιουργική έκφραση. Είναι μια πύλη για τους εσωτερικούς κόσμους και προάγει κάθε είδους εσωτερική εργασία με τα τσάκρας, τις προηγούμενες ζωές, το αστρικό κλπ. Βοηθά στη θεραπεία της νευραλγίας και στους πονοκεφάλους μετά από χτύπημα του κεφαλιού, ενώ δυναμώνει τους μύες της πλάτης και διορθώνει την λανθασμένη στάση της πλάτης.
Λεπιδολίτης (Lepidolite) - Ανοικτή μοβ πέτρα με ασημένιες λάμψεις που βοηθά στο ξεπέρασμα των εθισμών και των εξαρτήσεων, της μανιοκατάθλιψης και της χρόνιας κατάθλιψης. Είναι η πέτρα της ειρήνης που ανοίγει την καρδιά, βοηθά στη μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη, καθώς και στην αγάπη προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό μας. Βοηθά στην ψυχική αφύπνιση και στο διάβασμα.
Μαλαχίτης (Malachite) - Πράσινη πέτρα με σκιές που διαλύει το φόβο, φέρνει κατανόηση, υπομονή και κουράγιο και απελευθερώνει παλιά προγράμματα. Βοηθά στη θεραπεία του παγκρέατος και της σπλήνας, ανακουφίζει τον πόνο. Δίνει επιπλέον δύναμη στα ξόρκια και προστατεύει από φυσικούς κινδύνους και στα ταξίδια. Αυξάνει την ικανότητα της ανταλλαγής αγάπης αλλά και τον πλούτο.
Μάτι της Τίγρης (Tiger's Eye) - Καφεκίτρινη πέτρα με χρυσές λάμψεις και ζώνες που προκαλούνται από την ινώδη φύση της. Καθαρίζει και αντανακλά την αρνητικότητα. Δίνει ευγλωττία και πειθώ στις επιχειρηματικές συναλλαγές και προστατεύει κατά τη διάρκεια ταξιδιού.
Το μπλε μάτι της τίγρης βοηθά πλέον των παραπάνω στην ανάπτυξη του ψυχισμού και της πνευματικότητας και στην μαντεία.
Το πραγματικό κόκκινο μάτι της τίγρης είναι σπάνια πέτρα. Συνήθως το κάνουν κόκκινο με την επεξεργασία μέσω θερμότητας. Εκτός από τις παραπάνω ιδιότητες, δίνει κουράγιο, χτίζει την αυτοπεποίθηση και προστατεύει.
Μάτι του Γερακιού (Hawk's Eye) - Μια μαύρη και ασημί πέτρα που βοηθά την ανάπτυξη των ψυχικών ικανοτήτων, μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική και θεραπεύει τις προηγούμενες ζωές. Ίσως βοηθά στην απομάκρυνση καρμικών προσκολλήσεων.
Μητέρα του Μαργαριταριού (Mother of Pearl) - Χρησιμοποιείται σε τελετουργικά κοσμήματα και τοποθετείται δίπλα σε νεογέννητα παιδιά για προστασία. Φέρνει πλούτο και ευημερία.
Μολδαβίτης (Moldavite) - Μια σκουροπράσινη πέτρα που βοηθά στην αυτοϊαση και προστατεύει τους πνευματικούς θεραπευτές. Βοηθά στη μετάβαση σε συναισθηματικές αλλαγές, δίνει έμπνευση και βοηθά στη γείωση. Συνδέεται με τα τσάκρας της καρδιάς και του τρίτου ματιού και δίνει προστασία κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού.
Όνυχας Μαύρος (Black Onyx) - Καταπληκτικός στην άμυνα ενάντια στην αρνητικότητα. Μια πολύ δυνατή πέτρα για προστασία και είναι γνωστός για την ικανότητά του να προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις και κατάρες. Μειώνει τις σεξουαλικές επιθυμίες. Βοηθά στη θεραπεία του μυελού των οστών, στη δημιουργικότητα και στην έμπνευση.
Οπάλιο (Opal) - Μια πέτρα που ανοίγει την επικοινωνία και στο φυσικό αλλά και με τον Ανώτερο Εαυτό μας, δίνει διαίσθηση, ψυχικές ικανότητες και αυτοπεποίθηση. Βοηθά την όραση και δίνει ενέργεια στον οργανισμό.
Ουνικίτης (Unikite) - Λαμπερή ροζ και πράσινη πέτρα που έλκει πνευματικούς οδηγούς με τη μορφή ζώων και βοηθά στην κηπουρική και σε “πράσινες” δραστηριότητες. Αυξάνει λίγο την μαγική δύναμη και προσελκύει ήπια την αγάπη και τη φιλία.
Οψιδιανός (Obsidian) - Μαύρη πέτρα, πολύ καλή στη γείωση και το κεντράρισμα. Προάγει την ειρήνη.
Ο μαύρος Δάκρυα του Απάχη (Apaches Tears) οψιδιανός είναι πέτρα τύχης με προστατευτικές ενέργειες. Βοηθά να αντέξουμε τις αλλαγές, συνδέει το νου με τα συναισθήματα δίνοντας πρόσβαση σε εσωτερικούς κόσμους και γειώνει την πνευματική ενέργεια. Βοηθά στη θεραπεία του στομαχιού και του εντέρου και αποβάλλει τις τοξίνες.
Ο πράσινος οψιδιανός δίνει συναισθηματική ισορροπία και βοηθά στην εξερεύνηση του εσωτερικού εαυτού μας. Μας συνδέει με το τσάκρα της καρδιάς.
Ο οψιδιανός Mahogany, μαύρη πέτρα με κοκκινοκαφέ στίγματα, δίνει φυσική ενέργεια στο σώμα, απελευθερώνει το θυμό και ενεργοποιεί θετικά την προσωπική δύναμη του ατόμου. Επίσης, προάγει τη μακροζωία.
Ο οψιδιανός Λάμψη Ουράνιου Τόξου (Rainbow Sheen), μαύρος με πράσινες, κόκκινες, βιολετιές, χρυσές και ασημένιες λάμψεις, φέρνει ευχαρίστηση και χαρά στη ζωή και βοηθά να προσηλωνόμαστε στις σχέσεις μας.
Ο οψιδιανός Χιονονιφάδα (Snow Flake), μαύρος με λευκές νιφάδες, ελαφρύνει βαριά συναισθήματα, ισορροπεί τις αντιθέσεις μέσα μας, ηρεμεί αγχώδεις καταστάσεις και βοηθά στην επικοινωνία. Πολύ καλός για το διαλογισμό.
Πέριντοτ (Peridot ) - Μια λαμπερή πράσινη πέτρα που δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά και μειώνει το άγχος. Φυλάει από παραισθήσεις, γοητείες και εφιάλτες. Ηρεμεί το θυμό, τη νευρικότητα και εξαφανίζει τα αρνητικά συναισθήματα. Προσελκύει χρήματα και ήρεμο ύπνο. Επιταχύνει την προσωπική ανάπτυξη και την εσωτερική χαρά. Βοηθά στη θεραπεία της καρδιάς και του συκωτιού και στην αναγέννηση του μυικού ιστού.
Πρενίτηs (Prenite)Ο γαλήνιος Πρενίτης είναι μια πέτρα της ανιδιοτελούς αγάπης και ο κρύσταλλος για την θεραπεία των θεραπευτών. Τονώνει τη διαδικασία οραματισμού και σας βάζει σε βαθύ διαλογισμό, όπου μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό σας. Όταν διαλογίσεστε με τον κρύσταλλο αυτό, έρχεστε σε επαφή με το ενεργειακό πλέγμα του σύμπαντος. Λέγεται ότι συνδέεται με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ και με άλλα πνευματικά και εξωγήινα όντα. Ο κρύσταλλος αυτός σφραγίζει το αυρικό πεδίο με μια προστατευτική ασπίδα θείκής ενέργειας. Είναι μια πέτρα χρήσιμη για την κατασκευή ενεργειακού φράγματος, γιατί ηρεμεί το περιβάλλον και φέρνει ειρήνη και προστασία. Είναι μια εξαιρετική πέτρα για να την τοποθετήσετε στον κήπο σας και σας βοηθά να κάνετε το σπίτι σας ένα θαραπευτικό ησυχαστήριο για τον ίδιο σας τον εαυτό. Ο πρενίτης είναι μια χρήσιμη πέτρα για το "ξεκαθάρισμα", βοηθώντας σας να αποχωριστείτε τα αγαθά που πλέον δεν χρειάζεστε και να οργανώσετε αυτά που χρειάζεστε με τον κατάλληλο τρόπο. Βοηθά όσους συλλέγουν αγαθά ή αγάπη επειδή νιώθουν εσωτερική έλλειψη ή κενό. Αυτό μπορεί να προέρχεται απο εμπειρίες στέρησης και ένδειας ή έλλειψης αγάπης στο παρελθόν. Με την βοήθεια του πρενίτη επανέρχεται η εμπιστοσύνη στο σύμπαν και η ψυχή μπορεί και πάλι να πιστέψει στη θείκή εκδήλωση. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο πρενίτης ανακουφίζει τους εφιάλτες, τις φοβίες και τους βαθείς φόβους, αποκαλύπτοντας την α-σθένεια που τους δημιούργησε. (Η βίβλος των κρυστάλλων, Judi Hall)
Ροδονίτης (Rhodonite) - Ροζ με μαύρα σημεία και μερικές φορές λίγο λευκός φέρνει ευτυχία και γέλιο. Εξομαλύνει τις δυσκολίες στις σχέσεις και καθαρίζει το νου από την σύγχυση και την αμφιβολία. Ηρεμεί και προάγει την ισορροπία, δίνει αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στη θεραπεία του ανοσοποιητικού συστήματος και του θυροειδή. Αυξάνει την ενέργεια στο σώμα και βελτιώνει τα αντανακλαστικά.
Ροδοχροσίτης (Rhodochrosite) - Μια ροζ πέτρα με λευκό δέσιμο. Είναι πολύ δυνατό φυλακτό αγάπης. Φέρνει ηρεμία στο νου, το σώμα και τα συναισθήματα και θεραπεύει συναισθηματικά τραύματα. Αυξάνει την ομορφιά της χροιάς του δέρματος και θεραπεύει την σπλήνα, τα νεφρά, την καρδιά, την υπόφυση και το κυκλοφοριακό σύστημα.
Ρουμπίνι (Ruby) - Το κόκκινο ρουμπίνι έλκει τον πλούτο, τη δύναμη, τη χαρά και το κουράγιο. Αυξάνει την ενέργεια και διώχνει τους εφιάλτες. Είναι η πέτρα της αγάπης και αυξάνει την σεξουαλική ενέργεια και το πάθος. Ενισχύει τη διανοητική ενέργεια και τη διαίσθηση, προστατεύει από βλαπτικές ενέργειες.
Ρυολίτης του Δάσους της Βροχής (Rainforest Rhyolite) - Προσελκύει ζώα εσωτερικούς οδηγούς και αυξάνει τη φυσική ομορφιά και τη μακροβιότητα.
Σαμάνου, Πέτρα του (Shaman Stone) - Πρόκειται για σκληρές και στρόγγυλες ή στο σχήμα του δίσκου μπάλες στο χρώμα της άμμου που ονομάζονται και Moqui Marbles (Βόλοι Moqui) αλλά και Boji Stones (Πέτρες Boji). Έχουν βρεθεί στη βάση του σχηματισμού Navajo Sandstone και υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το σχηματισμό τους, ενώ κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι 130 έως 155 εκατομμυρίων ετών. Είναι πέτρες προστασίας και απορροφούν την αρνητικότητα αντικαθιστώντας την με χρήσιμες ενέργειες. Οι ενέργειές τους ρέουν εύκολα πάνω στην σπονδυλική στήλη, πράγμα που τις κάνει ιδανικές για θεραπεία. Ο διαλογισμός και τα πνευματικά ταξίδια εντείνονται όταν τις κρατάμε στα χέρια μας. Μας βοηθάν ισότιμα στη γείωση και στην ενεργοποίηση και μας συνδέουν με τις ενέργειες της Γης.
Σελεστίτης (Celestite) - Προάγει ειρηνικές και αρμονικές σχέσεις, χαλαρώνει τους μύες, την ένταση και τον υπερδραστήριο νου και βοηθά το θυροειδή. Βοηθά στη σχέση μας με τους πνευματικούς οδηγούς, στο αστρικό ταξίδι, στην πρόσβαση στα ακασικά αρχεία εξυψώνοντας την συνείδηση.
Σεπτάριαν – Πέτρα των Δράκων (Septarian – Dragonstone) - Βοηθά στην συνολική υγεία και θεραπεία του σώματος και δίνει χαρά και ανάταση ψυχής. Συνδέεται με τα τσάκρας της Ρίζας, το Δεύτερο και το Ηλιακό Πλέγμα και βοηθά στο άνοιγμα της ψυχικής επικοινωνίας και της επικοινωνίας με τη μητέρα γη. Είναι καλή για την ένταση των μυών, τους σπασμούς, το αίμα και τα νεφρά.
Σερπεντίνη (Serpentine) - Πολύ καλή πέτρα για συναισθηματικό καθάρισμα και προσέλκυση αγάπης. Αυξάνει τις ψυχικές ικανότητες και έλκει τον πλούτο και την αφθονία.
Σμαράγδι (Emerald) - Πράσινη διάφανη πέτρα που φέρνει αφθονία, πλούτο και επιτυχία στις επιχειρήσεις και έλκει την προσοχή και την αναγνώριση. Πέτρα της αγάπης και της φιλίας, πολύ καλή για προστασία από την αρνητικότητα. Βοηθά στη θεραπεία της καρδιάς, του συκωτιού, των νεφρών, του ανοσοποιητικού συστήματος και στη γέννα. Βελτιώνει τη μνήμη, το διαλογισμό και την ευγλωττία, ενώ βοηθά σε καρμικά θέματα και στα όνειρα. Καθαρίζει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και βοηθά στην κατανόηση της ανάγκης για αλλαγή στη ζωή μας.
Σοδαλίτης (Sodalite) - Σκούρη μπλε έως μπλε πέτρα με μαύρα και λευκά νερά. Έλκει τη σοφία και είναι καταπληκτική για το διαλογισμό, καθώς βοηθά στην ακινητοποίηση του νου και στη χαλάρωση του σώματος όταν την κρατάμε. Θεραπεύει συναισθηματικές διαταραχές που δημιουργήθηκαν από άγχος, θυμό, φόβο και νευρικότητα. Διασκορπίζει το φόβο και τις ενοχές. Μαλακώνει τις εκρηκτικές ιδιοσυγκρασίες, κατευνάζει επιθέσεις πανικού και βοηθά να ξεπεραστούν οι φοβίες.
Σουγκιλίτης (Sugilite) - Μοβ και βιολετιά πέτρα για ψυχική αφύπνιση, μαγικές δυνάμεις και θεραπεία. Αυξάνει την πνευματική αφύπνιση και σύνδεση ενώ εξισορροπεί την φυσική και την πνευματική ευημερία. Προάγει την συγχώρεση ενώ μας υπενθυμίζει το λόγο που βρισκόμαστε στο φυσικό επίπεδο. Δημιουργεί αίσθηση ελευθερίας ενώ απομακρύνει την απελπισία.
Τανζινίτης (Tanzinite) - Ακριβή πέτρα που αυξάνει τις ψυχικές ικανότητες, προάγει την σοφία και την επικοινωνία. Βοηθά στην επικοινωνία με πνεύματα και ζώα οδηγούς. Καλή για τα εσωτερικά ταξίδια. Βοηθά στην εργασία με τα τσάκρας της καρδιάς, του λαιμού, του τρίτου ματιού και της κορυφής.
Τζέιντ (Jade) - Το πράσινο τζέιντ είναι μια ιερή πέτρα που διώχνει την αρνητικότητα και την υπερευαισθησία, δίνει συγκέντρωση και κρίση και βοηθά στη θεραπεία της καρδιάς, των νεφρών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιείται στην εργασία με τα όνειρα και στο διαλογισμό και δίνει σοφία όταν τοποθετείται στο τσάκρα του τρίτου ματιού. Το τζέιντ νεφρίτης από τη Νέα Ζηλανδία βοηθάει στις χειρουργικές επεμβάσεις και δίνει ξεκούραστο ύπνο. Μετασχηματίζει το θυμό και βοηθά στην συγχώρεση και στη λήψη αποφάσεων. Είναι μια πνευματική πέτρα που συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς.
Τιρκουάζ (Turquoise) - Γαλάζια πέτρα ίσως με μαύρες φλέβες και/ή ασημένια στίγματα ή πυριτίου. Μια πολυ-πέτρα για αγάπη, χρήματα, υγεία και ομορφιά. Προσελκύει νέους φίλους ή εραστές, δίνει πλούτο, ευτυχία και προστασία. Προάγει τη χαρά. Συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και τη δημιουργικότητα. Αναζωογονεί συναισθηματικά και είναι εξαιρετική για πονοκεφάλους, αδυναμία και ερεθισμούς της όρασης, τα γεννητικά όργανα και το στήθος.
Τοπαζι (Topaz) -
Το μπλε τοπάζι δίνει συναισθηματική πίστη, προστατεύει από τους εφιάλτες και βοηθά στη διαύγεια της σκέψης και στην επικοινωνία. Βοηθά στη θεραπεία των πνευμόνων, της μύτης και του λαιμού.
Το λευκό τοπάζι προωθεί επίσης την πίστη και προστατεύει από τους εφιάλτες. Επίσης ενδυναμώνει το νου και βοηθά στη θεραπεία της αϋπνίας και της επιληψίας.
Το κίτρινο/χρυσό τοπάζι απομακρύνει τα μπλοκαρίσματα επιτρέποντας στην δημιουργικότητα να ρέει, δίνει πίστη, προστασία από εφιάλτες και ενδυνάμωση στο νου. Βοηθά στη θεραπεία του στομαχιού και του πεπτικού συστήματος.
Τουρμαλίνη (Tourmaline) -
Η μαύρη τουρμαλίνη σε βαθύ σκούρο μαύρο χρώμα αφυπνίζει και αυξάνει την ενέργεια του σώματος, αντανακλά την αρνητικότητα και καθαρίζει την συμφόρηση και τα μπλοκαρίσματα του αιθερικού σώματος. Δυναμώνει και ενεργοποιεί τα τσάκρας. Βοηθά στη γείωση και απομακρύνει την επιπλέον ακτινοβολία (π.χ. σε θεραπεία καρκίνου). Έχει την ιδιότητα να σου πει ποιος ή τι σου προκαλεί προβλήματα.
Η πράσινη τουρμαλίνη στο χρώμα του σκούρου γυαλιού ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς και σε βοηθά να βλέπεις με την καρδιά. Πολύ καλή για πρακτικές οραματισμού, φέρνει δημιουργικότητα, επιτυχία και ευημερία. Επίσης βοηθά στη θεραπεία των ματιών και στο χάσιμο βάρους. Μετατρέπει την αρνητική σε θετική ενέργεια και βοηθά στην κηπουρική και στη θεραπεία των φυτών.
Η κόκκινη τουρμαλίνη (Rubellite) προστατεύει και δίνει σοφία, καθαρίζει τα συναισθήματα και βοηθά να χειριστούμε τις σεξουαλικές ενέργειες.
Η τουρμαλίνη καρπούζι (Watermelon) είναι μια πέτρα με κόκκινο κέντρο και πράσινο και λευκό “φλοιό” που διευκολύνει τις μεταβάσεις από μια ψυχική κατάσταση σε μια άλλη. Δίνει προστασία και σοφία. Περιέχει και προβολικές αλλά και δεκτικές ενέργειες όπως και τα στοιχεία της φωτιάς και του νερού. Ισορροπεί όλες τις ενέργειες και θα δημιουργήσει μια ισορροπία ανάμεσα στις Θηλυκές και στις Αρσενικές ενέργειες μέσα σε ένα άτομο. Ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς και βοηθά να βιώσουμε και να εκτιμήσουμε την ομορφιά της φύσης.
Η πολύχρωμη τουρμαλίνη που έχει δύο ή περισσότερα διαφορετικά χρώματα πάνω της μπορεί να παρέχει επαφή με τον εσωτερικό και τον ανώτερο εαυτό. Καλή για διαλογισμό και πολλαπλή δουλειά με τα τσάκρας. Μπορεί να μας πει αν κάτι είναι καλό ή θα μας προκαλέσει προβλήματα.
Φεγγαρόπετρα (Moonstone) - Η πέτρα της φωτεινής πλευράς του φεγγαριού αυξάνει τη διαίσθηση και την κατανόηση των ονείρων. Φέρνει ισορροπία, ηρεμεί τα συναισθήματα και τα εναρμονίζει με το νου. Είναι καταπληκτική για μαντεία και ανάπτυξη του ψυχισμού και πολλοί διατηρούν μια φεγγαρόπετρα μαζί με τις κάρτες ταρώ για καλύτερα αποτελέσματα. Βοηθά στη δίαιτα και στη διατήρηση νεανικής εμφάνισης, στην συμφιλίωση και στην προστασία κατά τη διάρκεια ταξιδιών σε νερό. Ανακουφίζει τον πυρετό, τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.
Η μπλε/γκρι φεγγαρόπετρα βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων και στη διπλωματική συμπεριφορά. Συντονίζει τους άντρες με τη θηλυκή ενέργεια του φεγγαριού μέσα τους. Βοηθά στη θεραπεία του στομαχιού, της σπλήνας, του παγκρέατος, των ορμονών και την εμμηνόρροια.
Η πορτοκαλί/ροδακινί φεγγαρόπετρα βοηθά να μην είμαστε τρωτοί και να έχουμε αυτοπεποίθηση, μαλακώνει τον εγωισμό και μας συνδέει με τον Ανώτερο Εαυτό μας και βοηθά στη θεραπεία των ωοθηκών, της μήτρας, του μεγάλου εντέρου και της κύστης.
Φλουορίτης (Fluorite) - Μια πέτρα με πολλά χρώματα που μεγαλώνει τη δύναμη όλων των άλλων πετρών. Ισορροπεί τη σκέψη και εμφανίζει την λογική πλευρά. Βοηθά την αναλυτική ικανότητα και την κατανόηση αφηρημένων εννοιών. Απορροφά και αλλάζει την αρνητικότητα και άλλες ενέργειες. Δυναμώνει τους ιστούς των οστών και το σμάλτο των δοντιών, βοηθά στις ασθένειες των δοντιών, στην πνευμονία, στις φλεγμονές, τα αγγεία του αίματος, στην απορρόφηση των τροφών. Θεραπεύει τρύπες στην αύρα από τις οποίες διαρρέει η ενέργεια, ανοίγει τα τσάκρας και βοηθά το διαλογισμό και τη διαίσθηση.
Ο διάφανος φλουορίτης ευθυγραμμίζει τα τσάκρας, εστιάζει την προσοχή, ελευθερώνει την καρδιά από παλιά πρότυπα και βοηθά στη μαντεία και τη θεϊκή καθοδήγηση.
Ο μοβ φλουορίτης φέρνει ηρεμία, ανώτερα επίπεδα επίγνωσης και λογική, καθαρή σκέψη.
Ο πράσινος φλουορίτης φέρνει διανοητική διαύγεια, διαύγεια στις σχέσεις και στο πνευματικό μονοπάτι.
Ο κίτρινος φλουορίτης φέρνει διανοητική σταθερότητα και ηρεμεί τις συγκρούσεις.
Χαλκηδόνιο (Chalcedony) - Το λευκό χαλκηδόνιο βοηθά το μυελό των οστών, τα κύτταρα και τους ιστούς της καρδιάς. Διεγείρει την αισιοδοξία, τη διανοητική σταθερότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία. Βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων και των αναγκών μας και καταπραϋνει το θυμό.
Χαλκίτης (Calcite) - Υπάρχει σε πολλά χρώματα και ανάλογα παίρνει και τις ιδιότητές του.
Ο μπλέ χαλκίτης ηρεμεί το νου, μας χαλαρώνει κατά τη διάρκεια αλλαγών και βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων.
Ο χρυσός χαλκίτης βοηθά στην υλοποίηση, στις υψηλές διανοητικές ενέργειες και στο διαλογισμό και ανακουφίζει από την κατάθλιψη.
Ο κίτρινος/πορτοκαλής χαλκίτης φέρνει τύχη, επιτυχία, δίνει ενέργεια στο σώμα και αυτοεκτίμηση και κατευθύνει την μαγική ενέργεια.
Ο κόκκινος χαλκίτης δίνει ασφάλεια και ισορροπεί τα τρία χαμηλότερα τσάκρας βοηθώντας στη γείωση. Ενεργοποιεί και προσελκύει την αγάπη.
Ο πράσινος χαλκίτης είναι πέτρα καλής τύχης, φέρνει χρήματα και βοηθά στον τζόγο και στην επαγγελματική επιτυχία. Επιταχύνει τη γενική θεραπεία και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Χαλαρώνει τα νεύρα, διώχνει τις τοξίνες και βοηθά σε προβλήματα στομαχιού, νεφρών, σπλήνας, πάγκρεας, τραυματισμών οστών και συνδέσμων και στην αρθρίτιδα. Ελαφρύνει το διανοητικό φόβο, βοηθάει στην αποδοχή της αλλαγής και αναπτύσσει τη διαίσθηση.
Ο μελί χαλκίτης σηκώνει τα ενεργειακά επίπεδα του σώματος, ανακουφίζει την απογοήτευση, μας βοηθά να αποδεχθούμε τις αλλαγές και να περάσουμε δυσκολίες.
Ο ροζ ή ροδακινί χαλκίτης ηρεμεί τον συναισθηματικό πόνο και το νου και βοηθά στη θεραπεία της χολής, της κύστης και της καρδιάς.
Ο χαλκίτης – αστρική ακτίνα (κυνόδοντας) ανοίγει το τσάκρα της κορυφής, προστατεύει και προάγει το πνευματικό ξύπνημα.
Ο Ισλανδικός-οπτικός χαλκίτης, που είναι καθαρός λευκός ή με σύννεφα και αντανακλά διπλά τα αντικείμενα όταν βλέπεις από μέσα του, διπλασιάζει τη δύναμη των ξορκιών και καθαρίζει την αύρα απομακρύνοντας όλες τις προσκολλήσεις και τις οντότητες. Ηρεμεί τη χαρά και τη φαιδρότητα, φέρνει πνευματική κατανόηση, βοηθά στην αστρική προβολή και βελτιώνει την όραση.
Χαλκός (Copper) - Ένα μέταλλο που είναι ο καλύτερος ηλεκτρικός αγωγός, ώστε να μπορεί να κατευθύνει την Μαγική ενέργεια. Βοηθά επίσης στη θεραπεία και φέρνει καλή τύχη, προσελκύει τα χρήματα και την αγάπη και παρέχει μια γενική προστασία. Είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά της Θεάς.
Χαλκός Παγόνι - Χαλκοπυρίτης (Peacock Copper Ore) - Γκρι/μαύρη πέτρα με πολύχρωμες περιοχές κόκκινου, μπλε, πράσινου και πορτοκαλί. Βοηθά στον ψυχισμό και στην μαντεία. Διευκολύνει την εσωτερική γνώση και την εμπιστοσύνη στις ψυχικές μας ικανότητες. Επίσης, στη θεραπεία από απόσταση.
Χοουλίτης (Howlite) - Ηρεμεί τα συναισθήματα και βοηθά στην ανάπτυξη της μνήμης και στην αϋπνία. Βοηθά στην θεραπεία της καρδιάς, των δοντιών και των οστών, καθώς και στην ανάκληση των ονείρων.
Χρυσόκολλα (Chrysocolla) - Μια χρυσο-μπλε-πράσινη πέτρα που διώχνει παράλογους φόβους και παραισθήσεις, ηρεμεί τα συναισθήματα και αυξάνει την σύνεση και την σοφία. Βοηθάει στη θεραπεία του έλκους, στη γέννα, στην ακανόνιστη έμμηνο ρύση, στη χώνευση και στην αρθρίτιδα. Επίσης, στην επικοινωνία, στη δημιουργικότητα και στην καθαρότητα των σκέψεων.
Χρυσοπράσιο (Chrysoprase) - Μια πράσινη στο χρώμα του μήλου πέτρα από την Αυστραλία που ηρεμεί τον πόνο της καρδιάς και την μοναξιά βοηθώντας την συναισθηματική ισορροπία και δίνοντας εσωτερική δύναμη. Δίνει κουράγιο και βοηθά να αντιμετωπίσουμε παλιές πληγές και θλίψη. Δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τη Θεά. Βοηθά στην αυτοεκτίμηση, στη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με την αγωνία, στην εστίαση του νου και στην συνέχεια της ζωής μας καθώς προχωράμε μετά από ένα θλιβερό γεγονός.
Χεσονιτ(Hessonite) Βοηθα στην καλυτερευση γαστρικων προβληματων ,στην οπεχη και στην ζωτικοτητα Φερνει καλη υγεια και ευτυχια.Βοηθα σε καθε ειδους ευημερια .Αν ταιριαξει σε καποιο προσωπο του φερνει επιτυχια και νικες,ενω βοηθα και σε διανοητικες διαταραχες.

9 comments:

Good information. Lucky me I ran across your site by accident
(stumbleupon). I have book-marked it for later!


Feel free to surf to my blog :: payday loans online

 

The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and tested
to see if it can survive a twenty five foot drop, just
so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.
I know this is completely off topic but I had
to share it with someone!

Also visit my web-site: Discover More

 

The other day, while I was at work, my cousin stole
my iPad and tested to see if it can survive a thirty foot drop,
just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and
she has 83 views. I know this is totally off
topic but I had to share it with someone!

Here is my web site: Clicking Here

 

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems
as though you relied on the video to make
your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could
be giving us something informative to read?

Review my website :: visit the following internet site

 

Hey just stumbled upon your website from Bing after I typed in, "Blogger: Rite Of Passage" or perhaps something similar (can't quite remember exactly). In any case, I'm grateful
I found it because your subject material is exactly what I'm searching for (writing a university paper) and I hope you don't mind if I collect some material from here and I
will of course credit you as the reference.
Many thanks.

my website - Full Report []

 

Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.

Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

my page visit our website ()

 

I am curious to find out what blog platform you are working with?
I'm experiencing some small security problems with my latest website and I'd like to find something more safe.
Do you have any recommendations?

My web page ... external link

 

Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha
plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding
one? Thanks a lot!

my web site ... visit this page - -

 

Great blog you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover the same topics talked about
here? I'd really love to be a part of community where I can get comments from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

My webpage back link service

 

Post a Comment